Pişi (Bişi - Hamur) Tarifi | Nasıl Yapılır? Hamur Kızartma



Evet hamur işi, evet kızartma ve evet aslında uzak durmamız gereken bir şey ama bu lezzetten kim kendini alıkoyabilir pişirildikten sonra:))  Dilerseniz kaşar, beyaz peynir biraz domates salatalıkla ya da dilerseniz reçel, nutella, pekmez gibi tatlı şeyler sürerekte yiyebilir sunum yapabilirsiniz.Ben domates, acıka, peynir üçlüsüyle çok seviyorum pişiyi yanında bir de demli çay mis. Arada bir yapıldığı süre sakıncası olmaz bence, bu güzelliği damağımıza hatırlatmak gerek ;)

Pişi diğer adıyla bişi bavırsak veya bavursak, mayalı hamurun kızgın yağda pişirilmesi ile yapılan yiyecektir. İnternette çeşitli pişi tarifleri var ben de yaptığım pişi tarifini sizlerle paylaştım. Umarım işinize yarar. Şimdiden elinize sağlık.

Yorumlar